Uw mening

Verpleegkundige ouderenzorg

De verpleegkundige ouderenzorg is een verpleegkundige die, in de meeste gevallen, ook werkt als wijkverpleegkundige in uw buurt. Zij is voor een aantal uren verbonden aan de huisartsenpraktijk en werkt nauw samen met de huisarts. Tijdens een huisbezoek maakt de verpleegkundige ouderenzorg kennis met u. Zij zal samen met u uw situatie in kaart brengen en bekijken wat u nodig heeft om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen in optimale gezondheid. Wanneer u wilt kunnen uw familieleden en/of mantelzorgers aanwezig zijn bij de huisbezoeken.

Er zijn verschillende thema's die tijdens de huisbezoeken besproken kunnen worden. Samen met de verpleegkundige ouderenzorg en uw huisarts bepaalt u welke onderwerpen belangrijk zijn. Mogelijke gespreksonderwerpen zijn:

  • Extra hulp in huis. De verpleegkundige ouderenzorg kan als dat nodig blijkt contact opnemen met de gemeente (WMO) of andere instanties.
  • De medicatie die u gebruikt, de inname van uw medicijnen en eventuele bijwerkingen. Dit kan de verpleegkundige ouderenzorg overleggen met de huisarts en apotheek.
  • Welke zorg u belangrijk vindt en welke doelen u nog wilt bereiken. 

De verpleegkundige ouderenzorg staat regelmatig met u in contact en is hierdoor goed op de hoogte van uw situatie. Hierdoor heeft u één aanspreekpunt. U maakt met haar afspraken over hoe vaak zij bij u langs zal komen.